DYNAMICTENNIS OLST

Volop genieten van het buitentennis.
Op 4 prachtig uitgezette banen , wordt er weer volop genoten van het tennis in de open lucht bij DTO-OLST.
Gedurende de maanden Mei t/m Augustus , zijn deze banen beschikbaar voor iedereen die een balletje wil slaan.

Lees meer...

Finale competitie zondag 30 april te Gendt

Dit jaar is de finale van de competitie in Gendt gespeeld. Van elke competitie waren twee teams aanwezig. Iedereen werd ontvangen met een kopje koffie / thee met een plaatje cake. Tijdens de koffie is Hans ter Beek gefeliciteerd met het feit dat hij geridderd is deze week.

Lees meer...

NK dynamictennis enkelspel te Lichtenvoorde

Zondag 2 april 2017 organiseerde Litac samen met de DTBN het Nederlands Kampioenschap enkel in de Hamelandhal in Lichtenvoorde. En we kunnen spreken van een zeer geslaagd toernooi met erg mooie wedstrijden in alle 4 de poules.

Lees meer...

Gelders mix kampioenschap zaterdag 18 maart 2017

Op 18 maart is in de Hessenhal in Hoog-Keppel het Gelders kampioenschap mix- dubbel gespeeld. Er is de hele dag gevochten om alle punten. Er waren spannende wedstrijden, zeker in de middag toen iedereen tegen even sterke tegenstanders moest strijden.

Lees meer...

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

Augustus 2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Bezoekers

Vandaag10
Deze week696
Alle dagen88534