DTC De Wissel: Verenigingsontmoeting alternatief voor regiocompetitie Brabant

“Ontmoetingen met andere verenigingen in een gezellige, sportieve sfeer, moet de vervanging worden van de regio competitie” dat is de mening van het bestuur van DTC De Wissel.

De regio competitie is gestopt, omdat er steeds minder belangstelling was bij verschillende verenigingen. Zo haakten in het verleden Rapid Rosmalen en DT Vught af en na de najaarscompetitie van 2016 besloten ook DT Maasgouw (afstand probleem) en L&S Oosterhout (te weinig belangstelling) af.

Verenigingsontmoetingen.
Als eerste heeft DTC De Wissel het voortouw genomen en DT Moerdijk uitgenodigd om naar Goirle te komen. Zij hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging en op woensdag 25 januari waren zij te gast in sporthal De Wissel.

Na een ontvangst met een kopje koffie en een warming up o.l.v. Kees Kuijpers, kon de strijd beginnen. Gezelligheid en sportiviteit waren de sleutel woorden voor deze ontmoeting. Dat was ook de te merken, de sfeer was gemoedelijk, in het veld werd gestreden, maar daarna samen gelachen en gepraat.

Er was een speciale vorm bedacht, die invulling moest geven aan de bedoeling van deze ontmoeting. Eerst werden 3 ronden gespeeld, waarbij steeds 2 spelers van DT Moerdijk tegen 2 spelers van DTC de Wissel speelden en dat telkens op 7 velden tegelijk. Daarna werden 3 ronden op 7 velden gespeeld, waar steeds een speler van Moerdijk samen met een speler van De Wissel tegen een ander koppel ook samen gesteld uit een Moerdijk- en een Wissel speler. In de laatste ronde ten slotte werd alles ‘door elkaar gegooid’. Steeds bepaalde loting wie met wie en tegen wie speelden.

Succes.
Het gebeuren is prima verlopen, iedereen was enthousiast en de doelstelling van de ontmoeting is zeker breikt. Gezien het karakter van de ontmoeting heeft de organisatie gekozen alleen de speler die het meeste geluk met de loting had en daardoor het minste verlies punten had, een flesje wijn te geven. Dat werd gewonnen door Hans van Bladel van DTC De Wissel. Wel hebben we er voor gekozen om Moerdijk een herinnering aan deze ontmoeting mee te geven. Na enig denkwerk werd de link naar Moerdijk gelegd en dankzij de inzet en creativiteit van Piet Jacobs en Geert Temme, werd een mooi kunststukje van bouten en moeren gemaakt, voorstellende 2 Dynamictennisers. Het gebaar werd door onze gasten zeer op prijs gesteld. In hun dankwoordje stelden ze een tegen bezoek aan Moerdijk in het voor uitzicht en sprak men al van een jaarlijks terugkerend bezoek over en weer.

We hopen op deze manier een goede vervanging voor de regio-competitie gevonden te hebben. De uitnodigingen voor een volgende ontmoetingen zijn reeds naar andere verenigingen verstuurd.

 

Rian Bedaf
Voorzitter DTC De Wissel.

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Bezoekers

Vandaag104
Deze week423
Alle dagen93005