NK dynamictennis enkelspel te Lichtenvoorde

Zondag 2 april 2017 organiseerde Litac samen met de DTBN het Nederlands Kampioenschap enkel in de Hamelandhal in Lichtenvoorde. En we kunnen spreken van een zeer geslaagd toernooi met erg mooie wedstrijden in alle 4 de poules.

Het programma was uitgebreid getest en dat was goed te merken. Het programma verliep de gehele dag zonder problemen. Klasse.

Er waren dit jaar minder aanmeldingen dan vorig jaar in Veenendaal. Er deden 53 spelers mee dit jaar aan het NK, te weten; 15 in A-klasse, 10 in de B-klasse, 12 in de C-klasse en 16 in de D-klasse.

In de D-klasse werd de finale een mooie 3 setter tussen Wilco van Hal (Apoldro) en Jeroen Sanders (Astrix) . Wilco begon sterk met een 21-12 overwinning in de eerste set, maar Jeroen had de beste eindsprint en won de finale door met 16-21 en 18-21 de laatste 2 sets te winnen. De derde plek was voor Lynn Bongers (Litac) door een 21-15 overwinning op Kevin Hendriks (WSV Dragonder noord).

In de C-klasse ging de finale tussen Ashot Mkitarjan (Astrix) en Linsey Selman (SSS Irene), Ashot won deze finale vrij eenvoudig 21-11 en 21-13. Linsey had alle kruit al verschoten in de halve finale tegen Marcel Pennings (Rapid), ze moest een 1-0 achterstand ombuigen om de finale te halen en dat lukte 18-21, 21-16 en 21-18. Dat de halve finale zijn tol eiste merkte ook Marcel in de strijd om de 3de plek, hij verloor met 21-11 van Suzanne Gubbles (Personal Tennis).

In de B-klasse zag je de hele dag wel aankomen wat de finale zou worden, want Brian Willems (Rapid) en Stijn Ruijs (Personal Tennis) gingen beide ongeslagen deze finale in. Hier was de jeugdige Brian Willems ook onverslaanbaar voor Stijn het werd 21-18 en 21-11. De strijd om de derde plek ging tussen Renzo den Bekker (Personal Tennis) en Ali Alwan (Astrix), de winst ging uiteindelijk naar Ali 21-17.

In de A-klasse was het jammer dat op het laatst Kevin Pluk (Taflan) door een blessure uitviel, maar de organisatie was blij dat Mart Rootbeen (Astrix) bereid was in de A-klasse mee te doen. En dat deed hij keurig door via de 2de plek in de poule de kwartfinale te bereiken, hier was de enige dame in de A-klasse Sylvia Taege (WSV Apeldoorn) te sterk voor hem 17-21. Hierdoor plaatste Sylvia zich voor de halve finale die verloren ging tegen Tom Maassen (Personal Tennis) 14-21 en 17-21.Een podiumplaats kon ze helaas net niet halen want de strijd om de derde plek werd met 15-21 verloren van Job op’t Root (Personal Tennis).

Het toernooi werd afgesloten met een prachtige finale in de A-klasse tussen Nederlands Kampioen 2016 Tom Maassen (Personal Tennis) en meervoudig Nederlands Kampioen Paul Sommers (Taflan).
Veel bezoekers en spelers op de tribune hebben genoten van deze party en gezien wat er allemaal mogelijk in onze mooie sport. Tom Maassen werd uiteindelijk opnieuw Nederlands Kampioen door een 21-7 en 21-17 overwinning.

 Na een geslaagd toernooi mochten Bennie Huiskamp (voorzitter DTBN) en Hans Eijsink (voorzitter Litac) de prijzen uitreiken.

Het was een super geslaagd toernooi.

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Bezoekers

Vandaag104
Deze week423
Alle dagen93005