Finale competitie zondag 30 april te Gendt

Dit jaar is de finale van de competitie in Gendt gespeeld. Van elke competitie waren twee teams aanwezig. Iedereen werd ontvangen met een kopje koffie / thee met een plaatje cake. Tijdens de koffie is Hans ter Beek gefeliciteerd met het feit dat hij geridderd is deze week.

Om goed 10 uur was de aanvang van de wedstrijden. Deze werden op 4 banen gespeeld en ieder team speelde tegen elk aanwezig team. Bij elke baan stond zowel een scheidsrechter als een lijnrechter, wat als zeer prettig is ervaren. Na 3 wedstrijden die elk uit 1 game bestond, was er een korte pauze van 10 minuten. Na de volgende twee parijen een pauze van ruim een half uur. ‘s Middags waren er nog twee partijen te spelen. Na de wedstrijden en nadat iedereen fris onder de douche uitkwam was er nog een gezellig samenzijn in de kantine waar een bittergarnituur klaar stond en dit betekende een heerlijke “after wedstrijd” en gezellig napraten. Leen Serano bedankte de organisatie en hij vond dit de best georganiseerde finale van de 7 jaar dat hij meegedaan heeft. Dit werd met algemeen applaus beantwoord. We willen Gerrit Vink van Gendt hier even extra bedanken voor de organisatie en het initiatief deze finale in Gendt te organiseren.
 

De nummers 1, 2 en 3 werd een oorkonde overhandigd. De winnaars ontvingen daarnaast ook de wisselbeker uit handen van Kevin Pluk.

Uitslag:

  1. Litac: Harry Breuker, Rob van Heum
  2. SSS Irene: Gert Eeltink, Linsey Selman
  3. WSV: Tiemen Westerveld, Jan Wortel
  4. Pajodos: Eric Ottenhof, Noël Frederiks, Marco van de Brand
  5. Wijhe: Willy Beltman, Dieneke Beltman
  6. DTTC: Leen Serano, Annie Goedhart
  7. Relax: Marianne hendricksen, Frances Heuveling, Nick Kaatman
  8. WSV: henk Brouwer, Louis Piekartz

Els van der Kemp

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Bezoekers

Vandaag104
Deze week423
Alle dagen93005