Verslag Nieuwjaarstoernooi 2016

Het toernooi telde in totaal 76 deelnemers aan het enkelspel, dubbelspel of beide. Grote opkomst was er in de A-  en D- klasse; de B- en C- klasse werden samengevoegd tot één klasse. ‘s Morgens werden alle poulewedstrijden gespeeld, zowel de enkel- als de dubbelspelen. Hierbij ontstonden al vele spannende wedstrijden.
Vroeg in de middag was bekend welke spelers er overgingen naar de ¼ finales. In de D- klasse moest het geplaatste dubbel Diny van Haastert/Walter Zitter uit Elst zich helaas terugtrekken omdat Walter onwel werd. Wij hebben bericht gekregen dat het inmiddels weer goed gaat met Walter.

In de beide finales in D-klasse ging het tussen senior en junior dynamictennisspelers. In de enkel-finale D-klasse moest Ben Lemmers van Asterix het opnemen tegen de jonge Litac-speler Wout Klanderman.  Wout won deze finale.
De finale in de D-klasse dubbel ging tussen Mariëlle Sticker/Harrie Breuker van Litac en het jonge spelersduo Stefanie Boss/Jeroen Pennings van Pajodos en Rapid. Ook hier ging de overwinning naar het team van Litac,  Mariëlle Sticker/ Harrie Breuker.
De B/C klasse enkel was helemaal een Lichtenvoordse aangelegenheid. Hiervoor hadden zich geplaatst Imre Huitink en Sander Spijkers van Litac. Uiteindelijk was Imre in 2 games Sander de baas. Beide heren stonden ook samen als duo in de finale van de B/C klasse dubbel. Hier moesten zij het opnemen tegen Koen Kerren/Ali Alwan van Asterix . Na 2 spannende games wonnen Imre en Sander.

Als laatste werden de dubbel- en enkelfinales in de A -klasse gespeeld. In de halve finale was er al een grote verrassing, hier werd namelijk de winnaar van vorige Nieuwjaarstoernooien Paul Sommers van Taflan uit Langenboom uitgeschakeld door Tom Maassen van Personal Tennis. Dit gebeurde in een prachtige wedstrijd van 3 games. Robert Hesen van Personal Tennis  won  in de andere halve finale van Tom Groot Kormelink van Litac. De finale werd gewonnen door Robert Hesen; hierbij werd wel duidelijk dat Tom in de halve finale tegen Paul Sommers al zijn kruit had verschoten. Het dubbel van Personal Tennis, Tom en Robert, had zich ook geplaatst voor de finale dubbel, waarbij zij Silvia Taege/Gert Eeltink als gelijkwaardige tegenstanders tegenover zich kregen. Ook dit werd een spannende wedstrijd waarbij in de 3e game het team Silvia/Gert de handdoek helaas in de ring moest gooien als gevolg van kramp van Gert.

Voor de prijsuitreiking was Jos den Hartog uitgenodigd omdat hij in de voorafgaande Nieuwjaars-toernooien zo’n belangrijke inbreng had. Voordat de prijsuitreiking plaatsvond werd Jos dan ook gehuldigd door voorzitter Bennie Huiskamp van de DTBN. Hij kreeg een oorkonde als Lid van verdienste (foto's homepage en onderaan in het fotoblok) voor zijn vele werk voor de bond en de voorafgaande Nieuwjaarstoernooien en als dynamictennisman van het eerste uur.
Ook werd waardering uitgesproken voor Gert Eeltink en Doortje ter Beek, omdat zij het initiatief namen dit toernooi te organiseren, opdat het alsnog door kon gaan. Verder werden de leden van SS Irene en Represta bedankt voor de hand- en spandiensten die zij hebben verricht. Wij kunnen terug kijken op, in onze ogen,  een goed en geslaagd toernooi.
Zoals eerder gemeld geven filmpjes van Tom Maassen en Robert Hesen op Youtube een beeld van enkele toppartijen. Hier zijn aan te klikken:  Tom Maassen vs. Paul Sommers,  Tom Maassen vs. Niek Vos en Robert Hesen vs. Kevin Pluk.

Frank Vinkenvleugel (foto's), Hans ter Beek en Ed. Frank (webredacteur)
_________________________________________________________________________