DTBN Masters 2016

Om tien uur precies werd de eerste bal geslagen, om tot twaalf uur in 8 poules en 45 wedstrijden uit te maken hoe de spelers verdeeld werden over de A-, B- en C-klasse. Zoals ook elk jaar waren hier wat verrassingen onder. Mart Roodbeen kwam bijvoorbeeld zeer tot eigen verbazing in de A-klasse terecht.

Na een korte lunchbreak werd om exact half één gestart met de 2e ronde poules. Twee en een half uur en 55 wedstrijden later was bepaald hoe in de 3 klassen de kwartfinales eruitzagen.

In de C-klasse leidde dit tot uiteindelijk een finale tussen Esther Voets (Rapid Rosmalen) en Jasper v.d. Ploeg (WSV Dragonder Noord). Deze laatste zegevierde uiteindelijk na 3 zware games (3e game: 21-17). In de strijd om Brons moest Daan v.d. Heuvel (Rapid Rosmalen) in de 3e game door een blessure opgeven en de zege laten aan Ben Lemmers (Asterix).

In de B-klasse streden Ali Alwan (Asterix) en Gert-Jan Enzlin (WSV Dragonder Noord) om de titel. Gert-Jan wist een moegestreden Ali in 2 games te verslaan. Brons in deze klasse ging naar Danny Willems (Rapid Rosmalen) na een hele zware 3-games-wedstrijd.

En dan uiteindelijke de A-klasse, de koningsklasse. De deelnemers aan de halve finales kwamen niet helemaal als een verrassing. Maar naast de nummers 1, 2 en 4 van de ranking stond daar wel plotseling Robin van Schuppen (WSV Dragonder Noord). Robin is nummer 23 van de ranking, maar in grote stappen de weg naar de top aan het ontdekken. In de halve finales versloeg regerend kampioen Paul Sommers (Taflan) clubgenoot Kevin Pluk met 21-13. Aan de andere kant van het schema versloeg Tom Maasen (Personal Tennis) Robin van Schuppen met 21-6. Robin wist zich hierna toch voldoende op te peppen om Kevin af te houden van het brons (21-16 en 22-20).

De finale was een herhaling van de finale van 2015. Toen wist Paul de eerste prijs te pakken na 2 games (21-17 en 21-10). Dit jaar heeft Tom revanche genomen. Na een hoogstaande wedstrijd pakte Tom het goud in 2 games (21-16 en 21-18).

 Tijdens het Masters toernooi wordt ook jaarlijks om een verenigingsprijs gestreden. Voor het eerst in de geschiedenis waren er 5 verenigingen die met 3 of meer deelnemers aanwezig waren zodat zij mee streden om deze prijs. In 2015 wist Taflan de overwinning te pakken. Dit jaar een nieuwe winnaar. Door 3 prima klasseringen (3e A, 1e B en 1e C) is WSV Dragonder Noord met 28 punten de kampioen. Rapid Rosmalen en TTC Asterix eindigden op bescheiden afstand op een gedeelde tweede plaats.

Een mooie dag met dynamictennis van hoog niveau, zeer sportief spel en vooral een uitstekende sfeer. Van onze kant een dankjewel aan alle spelers die hieraan hebben bijgedragen.

Als organisatie zijn we zelf zeer tevreden over de dag. We hopen dat alle deelnemers er net zo over denken en ons belonen door volgend jaar er gewoon weer bij te zijn.

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie DTBN  Masters 2016
Marcel Pennings

A-klasse

 

 

B-klasse

 

 

C-klasse

 

1

Tom Maassen

Personal Tennis

 

1

Gert-Jan Enzlin

WSV Dragonder Noord

1

Jasper v.d. Ploeg

WSV Dragonder Noord

2

Paul Sommers

Taflan

 

2

Ali Alwan

Asterix

 

2

Esther Voets

DTVRR

3

Robin van Schuppen

WSV Dragonder Noord

 

3

Danny Willems

DTVRR

 

3

Ben Lemmers

Asterix