Verslag DTBN NK enkel 30 april 2022

Geplaatst:

Na 2 jaar uitstel werd alsnog het Nederlands kampioenschap enkel gehouden en wel in Winterswijk. 2019 was een jubileumjaar, 10 jarig bestaan,  voor DTVW en daarom is er een verzoek neergelegd bij de bond om het Nederlands kampioenschap enkel in Winterswijk te organiseren. Door corona kon het niet plaats vinden en is het uitgesteld. De opgave viel in het begin tegen en even dachten we dat het niet door kon gaan, echter door een nieuwe oproep waren er uiteindelijk 12 A-spelers, 9 B-spelers en 11 C-spelers. Bennie heeft de indeling gedaan en de schema’s gemaakt.

De week voor het toernooi kwamen er via de website 7 afmeldingen met als reden ziekte of privé omstandigheden. Dus werden de schema’s aangepast en op vrijdagavond zouden de schema’s en wedstrijdbriefjes geprint worden. Net voordat wij hier mee wilde beginnen kwam er een bericht van 2 afgemelde spelers met de vraag waarom zij niet meer op de deelnemerslijst stonden. Bleek dat zij die e-mails voor afzegging niet hadden verstuurd. Dit bleek ook bij de andere 5 personen zo te zijn. Iemand anders heeft waarschijnlijk de berichten verstuurd, maar gelukkig zijn wij daar op tijd achter gekomen. Iedereen kon meedoen en de eerder gemaakte schema’s konden alsnog worden gebruikt.

Zaterdag was de hal om 10:00 uur open en na enkele korte toespraken van de wethouder van Winterswijk, Elvira Schepers- Janssen en de voorzitter van DTVW  de heer Wim Nijhof,  begonnen om 10:30 uur de eerste poulewedstrijden.

Elvira Schepers-Jansen     Wim Nijhof

A-klasse

Bij de A-klasse werd er gespeeld in 3 poules van 4 spelers, waarbij de winnaars van de poules en de nummer 2 van poule A meteen doorgingen naar de ¼  finale en de 4 andere spelers zich hiervoor plaatsten door hun wedstrijd te winnen in een tussenronde. De 4 winnaars van de ¼ finale, Tom Maassen, Gert Jan Enzlin, Robin van Schuppen en Wilco van Hal gingen door naar de halve finale. Een verrassing hierbij was wel de overwinning Van Gert Jan Enzlin op Paul Sommers.  Paul, al meerdere keren Nederlands kampioen, verloor de set met 19-21. Bij de poule wedstrijden en 1/4 finale werd gespeeld om 1 set, de halve finale en finale bestonden om 2 gewonnen sets.

B-klasse

Bij de B-spelers werd er gespeeld in 3 poules van elk 3 spelers, waarbij er door een tussenronde 1 speler afviel en de rest doorging naar de ¼ finale. De 4 winnaars van de ¼ finale, Ali Alwan, Arjan Houwers, Jeroen Sanders en Frank Harbers gingen door naar de halve finale. Ook hier werden de poulewedstrijden en ¼ finale  gespeeld om 1 set, de halve finale en finale om 2 gewonnen sets.

Ali Alwan - Arjan Houwers  21-11  21-18
 Jeroen Sanders- Frank Harbers   21-19  17-21  21-16

De finale wedstrijd werd gespeeld tussen:

Ali Alwan - Jeroen Sanders  21-18   21-14

Winnaar 2022 bij de B-spelers: Ali Alwan

C-klasse

Bij de C-spelers werd er ook  gepeeld in 3 poules, 2 poules en 4 spelers en 1 poule met 3 spelers. Hiervan gingen de nrs 1 en nrs 2 van de poules met 4 spelers door naar de ¼ finale. De anderen streden in de tussenronde naar om andere 3 plekken in de ¼ finale. De winnaars van de ¼ finale, Qianwen Li, Harry Veerbeek, Bart Vennekes en Bennie Huiskamp ( jawel onze voorzitter) gingen door naar de halve finale. Ook hier werden de poulewedstrijden en ¼ finale gespeeld om 1 set, de halve finale en de finale om 2 gewonnen sets.

De ½ finale wedstrijden waren als volgt:

Harry Veerbeek - Bart Vennekes  13-21  14-21
 Qianwen Li - Bennie Huiskamp  16-21  21-9  21-12

Qianwen Li – Bart Vennekes  21-9  21-15

Winnaar 2022 bij de C spelers: Bart Vennekes

Met dank aan Dynamictennis Vereniging Winterswijk voor het mede organiseren van dit toernooi en ook de dames achter de (computer)schermen, Janine Harbers en Doortje ter Beek hebben wij na een hectisch weekje toch een mooi toernooi neergezet. Jammer dat de deelname niet groot was, goed om te evalueren waarom.