Verslag DTBN Masters 2022

Geplaatst:

13-11-2022 - door Marcel Pennings

Op zaterdag 12 november j.l. is voor de 17e keer het DTBN Masters toernooi gehouden georganiseerd door DTV RAPID. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was ook dit keer in Sporthal De Schutskamp te ’s-Hertogenbosch. 32 deelnemers schreven zich in. Maar helaas kregen we op de donderdag voor het toernooi toch nog een afmelding om medische redenen. Daniëlle beterschap!!

Deze 31 deelnemers zijn op zaterdagochtend om kwart over tien begonnen aan een lange dag dynamictennis. In de eerste ronde speelden alle niveaus door elkaar in poules die dit jaar voor het eerst door loting tot stand waren gekomen. Acht poules van 4 tennissers. De hoogst geplaatsten in deze poules hebben alle op 1 na ook de poule gewonnen. En werden daardoor geplaatst voor de A-klasse van de 2e ronde. Aangevuld met Jeroen Sanders die de zware poule H wist te winnen.

In onderstaande afbeelding staan de poule standen van de eerste ronde vermeld. En ook de poule indeling die daaruit voortvloeit voor de tweede ronde.

DTBN Masters 2022 uitslag 1e ronde

A-klasse

In de tweede ronde wist in poule J regerend Masterskampioen Tom Maassen vrij eenvoudig zijn wedstrijden te winnen. Hij hoefde maar 24 punten in totaal te incasseren van zijn tegenstrevers. De overige wedstrijden waren veel closer, waarbij met name de 22 tegen 20 overwinning van Jeroen Sanders op Gert Eeltink opviel. In poule K waren de verschillen stukken kleiner. Daar wisten de WSV Dragonder Noord spelers Gert-Jan en Roland de eerste twee plaatsen te bezetten.

Na deze twee ronde was de indeling bekend voor de kwartfinales. Tom Maassen versloeg met bijna speels gemak Koen Kerren. Ook Eric Knipscheer had een redelijk makkelijke partij tegen Wilco van Hal. Roland Halekor haalde ook de halve finale, maar dat gebeurde in een zware partij tegen Jeroen Sanders. Meest opvallend hier was de overwinning van Gert Eeltink op de favoriet geachte Gert-Jan Enzlin. De halve finale was opnieuw een eenvoudige overwinning voor Tom. Blijkbaar had Roland teveel moeten geven in zijn kwartfinale match om voor een verrassing te kunnen zorgen. In de andere halve finale was sprake van een ware SSS Irene battle. Ook hier leek de inspanning van een zware kwart finale nog niet helemaal goed verwerkt door Gert, waardoor Eric op papier een redelijk eenvoudige overwinning boekte.

De derde plaats ging uiteindelijk naar Gert nadat hij Roland versloeg (21-18 en 21-13). En helaas bracht de finale niet helemaal de spanning die gehoopt hadden te zien. Nadat Tom reeds eerder Eric had verslagen met 21-6 in de tweede ronde, had Eric niet veel meet antwoord op het vaste spel van Tom. De eerste set ging verloren met 21-3. In de tweede set was er progressie te zien in het Spel van Eric, maar Tom was toch echt te sterk. Met een mooie 21-13 wist Tom voor de 6e keer op rij de kampioen te worden van de DTBN Masters.

Winnaars A-klasse

B-klasse

In deze klasse werd in de tweede ronde gestreden in 3 poules van 4 spelers. In deze fase waren hoogstaande wedstrijden te zien met weinig opvallende uitslagen. In poule N viel op dat er twee Litac tegen twee Asterix spelers uitkwamen en dat Litac hier de bovenliggende club was waardoor Jos Heusschen en Christophe Clement beide naar de kwart finales doorstroomden.

Ook in de kwartfinales weer close wedstrijden. Met name de match waarin de eerder genoemde Christophe Clement met 22-20 won van Ali Alwan (opnieuw een Litac overwinning op een Asterix speler).

In de halve finales moest hij echter het onderspit delven tegen DTV RAPID speler René Peters met 21-18. In de andere halve finale was het ook een RAPID speler die won. Edward van den Heuvel versloeg daar redelijk eenvoudig Ben Lemmers met 21-10. Opvallend te nomen daar Edward de afgelopen jaren langdurig uitgeschakeld is geweest en pas weer recentelijk begonnen is met het spelen van toernooien.

De derde plaats in de B-klasse is uiteindelijk een prooi geworden voor Christophe Clement die opnieuw Ben Lemmers versloeg (21-7 en 21-17). De finale werd een Bosch onderonsje. Waarin René Peters duidelijk de sterkere was een de grootste trofee mocht ophalen (21-10 en 21-11).

Winnaars B-klasse

C-klasse

Zoals in de B-klasse werd ook hier in 3 poules van 4 gespeeld. Hoewel in poule P maar met 3 spelers werd gespeeld i.v.m. de eerder besproken afmelding. Meest opvallende in deze  tweede ronde waren niet zozeer de uitslagen, maar wel dat in poule R  alle vier plekken werden gevuld met RAPID spelers. Uiteindelijk leidt dit tot kwartfinales met duidelijke overwinningen voor DTBN-voorzitter Bennie Huiskamp, Danny Willems, Esther Voets en Peter Puijn.

In de halve finale tussen Esther en Peter was het verschil duidelijk zichtbaar. Esther won hier met 21-9. In de andere halve finale was het verschil wat minder groot. Danny wint daar van Bennie met 21-16.

Opvallend dat de finale nu door twee spelers wordt gespeeld die in hun 2e ronde poule allebei als tweede zijn geëindigd. Maar eerst de derde plaats. Daar was Peter sterker dan Bennie (21-17 en 21-13). De finale werd een ware slijtage slag. Terwijl spelers van alle andere klassen al lang en breed onder de douche stonden of aan een lekker biertje zaten, speelden Danny en Esther gewoon door.

Esther wint de eerste set  met 21-19. Danny weet het muntje de andere kant op te draaien door de tweede set met 21-19 zijn kant op te trekken. Na driekwartier spelen weet uiteindelijk Danny de finale te winnen met 21-18.

Winnaars C-klasse

De uiteindelijke uitslag van alle klassen:

DTBN Masters 2022 Einduitslag

Verenigingsprijs

Zoals elk jaar was er ook dit jaar weer een verenigingsprijs te winnen. Alle verenigingen die met minimaal 3 deelnemers hadden ingeschreven vochten mee voor deze prestigieuze trofee. Van al deze verenigingen werden de punten van de 3 best scorende spelers meegeteld in het klassement, waarbij de te verdelen punten in alle klassen gelijk was. Doordat DTV RAPID zowel in de B- als in de C-klasse de nummer 1  en 2 leverde ging deze prijs naar de organiserende vereniging met ruime voorsprong. Dit was voor het eerst in ca. 5 jaar dat RAPID dit klaar speelde.

DTBN Masters 2022 Verenigingsprijs

Ten slotte

De organisatie is erg blij met het soepele verloop van deze editie van de DTBN Masters. Wij danken alle deelnemers voor hun sportiviteit en inzet. En alle RAPID-vrijwilligers voor hun inzet op deze mooie dag. En we hopen jullie allemaal volgende jaar weer terug te zien op de 18e DTBN Masters.

PS kijk ook eens naar de wijzigingen die dit toernooi heeft veroorzaakt in de ranglijst.